Rijlessen

Voor de praktijklessen word je thuis opgehaald. De lesduur kan variëren van 60, 90 tot 120 minuten, afhankelijk van jouw wens. Aan het einde van de les word je weer thuisgebracht.

Verkeersschool Guus Kolkman rijdt met de nieuwste Volkswagen Tiguan (schakelauto) en een Volkswagen T-Roc (automaat).

Een rijopleiding is voor iedereen anders, om die reden werken wij niet met vaste lespakketten. Samen met jou stippelen we een traject uit met als doel het rijbewijs behalen.

Begeleid rijden

Met 16,5 jaar kun je starten met het nemen van autorijles maar je mag pas praktijkexamen doen zodra je 17 bent. Als je geslaagd bent moet je tot je 18e begeleid rijden. Dit houdt in dat er altijd een begeleider in de auto aanwezig moet zijn wanneer jij achter het stuur zit.

De begeleider moet vermeld staan op een begeleiderspas die via www.rdw.nl aangevraagd kan worden. Deze manier van begeleid rijden heet 2todrive.

Praktijkexamen / TTT

Wanneer jij er klaar voor bent plannen wij, in overleg met jou, een datum voor het praktijkexamen in.

Voorafgaand aan het praktijkexamen bestaat ook de mogelijkheid om een tussentijdse toets (TTT) te doen. Dit is een proefexamen die jou voorbereidt op het daadwerkelijke praktijkexamen. De examinator kijkt dan welke onderdelen van het autorijden nog verbeterd moeten worden voordat je klaar bent voor het 'echte' examen.

Bij deze tussentijdse toets kun je vrijstelling verdienen voor de zogenaamde 'bijzondere verrichtingen', zodat je deze tijdens je eerste praktijkexamen niet meer hoeft te laten zien.

Voor zowel het praktijkexamen als de tussentijdse toets dien je de verkeersschool te machtigen en een Gezondheidsverklaring bij het CBR in te dienen. Zodra deze gegevens verwerkt zijn kan het examen of de TTT gepland worden.

Het praktijkexamen en de tussentijdse toets worden allebei afgenomen bij de CBR examenlocatie in Doetinchem. De examenlocatie van het CBR is gevestigd in Ondernemerscentrum Achterhoek aan de Koopmanslaan 3 in Doetinchem.

Verkeersschool machtigen Gezondheidsverklaring