Theorielessen

Voor je een TTT of praktijkexamen kunt doen moet je voor de theorie geslaagd zijn. Je ontvangt dan een theoriecertificaat dat 1.5 jaar geldig is. Binnen deze periode dien je je praktijkexamen te halen.

Elke maandagavond verzorgt Verkeersschool Guus Kolkman theoriecursussen van 20.30 tot 22.00 uur in een speciaal daarvoor ingericht leslokaal aan huis. Deze avonden zijn gratis te bezoeken wanneer je een rijopleiding bij ons volgt. De lessen bereiden jou in stappen voor op het theorie-examen.

Onderschat het theorie-examen niet en begin op tijd met studeren. Het slagingspercentage van het theorie-examen lag in 2019 rond de 45%.

THEORIE-EXAMEN

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Dit zijn samen 65 vragen.

Om het theorie-examen te kunnen doen moet je naar een examencentrum van het CBR. Arnhem, Enschede en Deventer zijn de dichtstbijzijnde locaties vanuit de Achterhoek.

Opgeven voor het theorie-examen kun je zelf doen via de website van het CBR, maar dit kunnen wij ook voor je doen. De link naar de website van het CBR vind je onderaan deze pagina.

Theorie aanvragen